Удружење пчелара добило нову опрему кроз ИФАД пројекат

Удружење пчелара општине Гацко у сарадњи са Удружењем пчелара општине Невесиње и Јединицом за координацију пољопривредних пројеката Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде РС, јуче је пчеларимa почетницима из наше општине подијелило 12 „старт-ап“ пакета, који садрже по пет кошница, врцаљке, иноксне канте за складиштење меда, пчеларска одијела и осталу опрему неопходну за узгој пчела.

Старт-ап пакети обезбијеђени су кроз пројекат ИФАД Међународног фонда за развој пољопривреде, у који су били укључени пчелари из наше општине, а који је учествовао са 50% средстава. Општина Гацко издвојила је 10%, а остатак од 40% финансирали су млади пчелари.

Ово је веома важан корак за проширење и унапређење пчеларства у Гацку, каже секретар гатачког Удружења пчелара, Гордан Самарџија.

„Као један од младих пчелара сигуран сам да ова помоћ много значи свим младим пчеларима, јер већина нас до сада нисмо имали адекватну опрему, а која нам је обезбијеђена реализацијом овога пројекта“, рекао је Самарџија.

Ово је само један у низу од пројеката које Удружење пчелара Гацко тренутно реализује.