Медвјед напао стадо оваца у селу Краварево

Тешка епидемиолошка ситуација и несташица воде нису једино што мучи становнике Гацка ових дана. Немио догађај је синоћ узнемирио  мјештане села Краварево  али и цијеле гатачке површи.

Наиме,  у предвечерје  око 17 часова и 30 минута медвед је напао стадо оваца власника Миљана Мастиловића. Звијер је растргла једну овцу, повриједила пса а власник је на сву срећу неповријеђен. У паници пред разјареном животињом, Миљан је ипак успио да дозове брата који је опалио један хитац у ваздух, након чега се медвјед повукао у оближњу шуму.

„Све то се десило у непосредној близини, нешто више од пола километра од  наше породичне куће и недалеко од ријеке Врањаче „ – каже Миљанов братић  Јован Мастиловић.

Он  напомиње да ово није први пут да медвјед напада њихово стадо. Слична ситуација се десила прије двије године када им медвјед  однио троје јагњади.

Из надлежног општинског одјељења нам је потврђено да је поднесен захтјев за процјену и надокнаду штете.

Из Удружења ловаца „Врањача“ Гацко нам је потврђено да је и недавно забиљежен напад медвједа на овце у рејону села Вишњево. Сматрају такође опасним чињеницу да се медвјед  острвио на стоку што значи да ни људи нису безбједни. Додају и то да је процедура за одстрел медвједа веома сложена.