//Саопштење Начелника општине Гацко

Саопштење Начелника општине Гацко

Одговор начелника општине Гацко Огњена Милинковића, на јучерашње саопштење Вукоте Говедарице:

С обзиром да годинама претендујеш на високу политику и позиције, очекивао сам пуно конкретније објашњење на твој претходни текст којим си изнио низ оптужби на мој рачун.

Пошто си већ одговорио на мој текст рећи ћу ти још једном шта мислим, не због тебе него због јавности. Ти ниси тај који има морално право да прича о криминалу у општини, о патриотизму, стварању државе, одбрани националних интереса и свега што себи дајеш за право. То је мишљење већине грађана и у Гацку и шире што је показало неколико претходних избора. Прочитан си Вукота, схвати већ једном и окрени се свом народу и држави.

Знам да ме нећеш послушати, имаш ти већ преузете обавезе које немају никакве везе са народом и државом. Уосталом, пишући писма мени, губиш драгоцјено вријеме које ти је неопходно да превариш што више грађана како би их повео на протесте у Бањалуку. Шта ћеш им рећи Вукота? Да их водиш у слободу, да треба да се изборе за слободу медија који годинама руше српску државу? Вараш људе Вукота. Чудна су времена и улоге појединаца, ето дошло вријеме да и дезертери врше мобилизацију.

Нећу се више бавити дописивањем са тобом нити ћу одговарати на твоја писма јер имам врло озбиљан задатак и пуне руке посла да ову општину ишчупамо из биједе у којој сте је оставили. Твој одговор ће бити да не смијем на дебату на коју си позвао као што си говорио и прије посљедњих избора. Никада ти нећу дати на значају да расправљаш са мном јер ниси достојан и твоје намјере су лоше, наводи се у саопштењу које смо добили из кабинета начелника.

Такође, у цјелости преносимо саопштење Вукоте Говедарице на које је реаговао начелник општине Гацко:

Имајући у виду да се јуче начелник општине Гацко, Огњен Милинковић, огласио саопштењем за јавност и лично ме окарактерисао као некога ко жели да прави „хаос“ у нашем граду, криминализујући и локалну и републичку власт, имам потребу да се огласим овим путем и да упутим поруку, како господину Милинковићу, тако и јавности Гацка а све у циљу истине, до које је стало вјерујем и једној и другој страни. Јуче смо сазнали да је општина Гацко добила донатора за асфалт и видјели потписану изјаву овлаштеног лица приватне фирме у којој стоји да су у приватној режији даровали, односно асфалтирали поменути путни правац. Изјава којом се све то потврђује дата је прије два дана и упада у очи да иста није протоколисана па можемо нагађати како такав веома озбиљан документ није прошао протокол гатачке општине. Остаје непознато зашто нас господин Милинковић о свему овоме није обавијестио 11.септембра када је пут асфалтиран. По Закону о донацијама у јавном сектору, општина Гацко и ова приватна фирма требали су да сачине уговор и о свему томе обавијесте надлежно министарство које би ову донацију завели у Регистар донација, који је јавни документ. Међутим, када се господин Милинковић нашао у центру афере једини излаз му је био да се са извођачем радова договори о донацији како би покушао да избјегне кривичну одговорност.Све у свему, ово што је урадио господин Милинковић немам намјеру да доводим до детаља нити имам намјеру да одговарам на неке паролашко политичке памфлете који су у јучерашњем саопштењу такође упућене на моју адресу. Драги Огњене, твој проблем је тај што ти мислиш да свако ко се не слаже са тобом није од напретка за наше друштво те је наводно склон којекаквим свађама. Са друге стране, мој је проблем што не могу и нећу да ћутим, већ сам одлучан да ти јавно упутим критику када она има основа. Због свега наведеног, а у циљу истине позивам те да водимо дискусију на ову тему на нашем локалном медију у директном радио преносу. Неко од нас два у овом случају је озбиљан лажов и преварант. Позивам те да прихватиш позив и да у радио дуелу укрстимо аргументе.Позив за радио дебату господину Милинковићу доставићу званично путем протокола општинске администрације како би потенцијални донатори научили на који начин званични акти долазе до начелника општине – наводи се у саопштењу Говедарице.