Иван Слијепчевић на Меморијалном турниру

Најбољи јуниор СК Младости из Гацка, Иван Слијепчевић је протеклог викенда са тренером, учествовао на Меморијалном Интернационалном стрељачком турниру „Иштван Пољанац“, који је одржан 7 пут у Спортском центру Војне Академије у Београду. На турниру  су учествовали представници  девет држава: Мађарске, Бугарске, Македоније, Хрватске, БиХ, Грузије, Јерменије, Салвадора и Србије. Српски стријелци су освојили пет медаља у сениорској и једну у јуниорској конкуренцији. Стријелци из Републике Српске су такође имали добре резултате и освојили више медаља.

Иван је у суботу освојио у јуниорској конкуренцији друго мјесто и сребрну медаљу резултатом 556 кругова. Прво мјесто је освојио такмичар из Грузије са 557 кругова. а трећи је био такмичар из Бугарске. У сениорској конкуренцији Иван је у суботу заузео 11 мјесто.

У наступу у недељу у сениорској конкуренцији Иван је погодио 559 кругова али није успио ући у финале и заузео је 13 мјесто. Злато је освојио Грузијац   Мосулашвили, који је у суботу био други иза Дамира Микеца, који у недељу није наступио.

У оквиру турнира на стадиону Војне Академије, одржано је такмичење у таргет спринту. То је нова дисциплина у програму Светске стрељачке федерације, комбинација трчања и гађања ваздушном пушком.