У организацији фондације „Импакт“почела предузетничка обука

Инвеститорска фондација „Импакт“ уз подршку швајцарске организације за развој и сарадњу почела је данас предузетничку обуку у оквиру предузетничких идеја у општини Гацко.

„Општина Гацко планира да у наредној години издвоји 350 хиљада КМ, а та сума ће се на годишњем нивоу издвајати до 2028 године, за подстицаје у запошљавању и самозапошљавању“, истакао је начелник општине Огњен Милинковић.

Милинковић је нагласио да наша општина први пут учествује у једном оваквом пројекту и да ће властитим средствима покушати стимулисати још добрих идеја.

„Суштина овог програма јесте да се на основу јавног позива на који се пријавило 17 лица са подручја Гацка са пословним идејама дође до крајњег резултата по коме ће бити припремљени бизнис планови, а 5 најбољих ће добити могућност за бесповратну новчану подршку од 5 хиљада марака“, каже Венеса Омерхоџић Клемпић, виша стручна сарадница за активне мјере запошљавања фондације „Импакт“

Предузетничка обука, која је почела данас, одвијаће се у 6 термина са различитим темама и предавачима.

Слободан Гутовић, који се јавио на јавни позив фондације „Импакт“ истиче да је ово сјајна прилика и да овакви пројекти олакшавају пословање приватним предузетницима.

Далиборка Грчић, добијена средства би уложила у прављење савремене сиране.

Опширније у тонском прилогу: