//Одржан састанак Савјета мјесних заједница

Одржан састанак Савјета мјесних заједница

У кабинету предсједника Скупштине општине Гацко, јуче је одржан састанак са представницима Савјета мјесних заједница са подручја општине Гацко. Достављени су приједлози приоритетних пројеката и планова за наредни период.

Предсједник Скупштине општине Гацко, Рајко Паповић, истакао је да су путна инфраструктура и водоснабдијевање два највећа заједничка проблема за све мјесне заједнице.

„У рурарним подручјима имамо кућа гдје нема адекватног пута. У МЗ Врба неке куће немају електричну енергију. Било је питања око уличне расвјете по мјесним заједницама и у дијеловима града. Такође, имамо проблем оборинских вода у граду. То је један комплексан проблем који се мора рјешавати системски  кроз пројекат централне канализације и водоснабдијевања у граду“, истакао је Паповић.

Санације путева, санације мостова, уређење корита ријека, дневни боравак за стара лица, оснивање удружења дијабетичара и удружења слијепих и слабовидих лица, само су неки од захтјева које су кандидовани као приоритетни.

На састанку су се могли чути и приједлози рјешења водоснабдијевања, тражења воде бушењем, по узору на друге локалне заједнице. Такође, представници МЗ Фојница рјешење проблема виде адаптацијом Југовићког потока.

Према ријечима Паповића, већина захтјева и приједлога је оправдано и имају упориште да се нађу на дневном реду, како би били уврштени у буџет за 2022. годину.

„Не може се све ријешити за годину дана и захтјеве ћемо рјешавати по приоритетима. Трудићемо се да изађемо у сусрет свим мјесним заједницама и да што већи дио захтјева буде оперативан за идућу годину“, закључио је Паповић.

Састанку су поред представника Савјета мјесних заједница присуствовали и представници Одбора за мјесне заједнице, регионалну и међународну сарадњу.

Извор: https://gacko-rs.info/odrzan-sastanak-savjeta-mjesnih-zajednica-dostavljeni-prijedlozi-prioritetnih-projekata/