Влада помаже изградњу зграде за младе брачне парове

Влада Републике Српске одобрила је општини Гацко 500.000 КМ за изградњу зграде за младе брачне парове у којој ће моћи да купе упола јефтинији стан у односу на реалну вриједност, изјавио је начелник општине Огњен Милинковић.Гацко - Фото: РТРС

– Препознали смо да је то један од кључних и хуманих пројеката у нашој малој општини, што је Влада подржала – рекао је Милинковић за Срну и захвалио Влади Републике Српске за помоћ Гацку.

Он је прецизирао да ће дио новца за изградњу те зграде дати и општина Гацко, а дио од око 50 одсто купци станова.

– Циљ је да млади брачни парови могу да купе стан у тој згради по повољној цијени, која је нижа за око 50 одсто од укупне вриједности стана – истакао је Милинковић.

Он је рекао да очекује да ће изградња овог објекта почети у марту сљедеће године, односно од нове грађевинске сезоне и чим се заврши припрема неопходне документације.

– Општина Гацко треба да спроведе конкурс мећу младим брачним паровима и утврди могућности аплицирања за куповину таквог стана – навео је Милинковић.

Према његовим ријечима, све појединости у вези са тим пројектом знаће се до краја године.

Влада Републике Српске издвојила је укупно 27,8 милиона КМ за инвестирање у развој локалних заједница широм Српске, а износ који је свака општина могла да добије је од 100.000 КМ до милион КМ.

Премијер Републике Српске Радован Вишковић рекао је раније да је то програм који траје неколико мјесеци и да је био отворен јавни позив за локалне заједнице које су кандидовале своје пројекте.

Он је нагласио да је веома значајно да тај новац не иде у буџете локалних заједница, већ Влада уплаћује средства директно извођачу радова.

Извор: РТРС