„ВАЛТЕР КУП“ СМЕДЕРЕВО 2021-Златни Иван Слијепчевић

Седми Међународни „Валтер Куп“, ваздушним оружјем за млађе категорије почео је у петак у Смедереву. Учествовали су уз домаћина Србију, Русија –Сахалини, Мађарска, Бугарска, Словачка, Хрватска, БиХ, Црна Гора, Македонија и Словенија. Првог дана на програму су била такмичења мјешовитих парова.

Пар у дисциплини ваздушни пиштољ, из Републике Српске, БиХ, наш такмичар Иван Слијепчевић, наступао је у пару са Софијом Ракић чланицом ТРБ клуба из Бијељине (Технички Ремонт Братунац). Освојили су злато (прво мјесто) у Микс надметању парова пиштољем, а друго мјесто је припало пару Београдског клуба „Академац“. Пар из РС је погодо нови рекорд РС и БиХ у јуниорској и сениорској категорији.

Ваздушном пушком је побиједио Српски пар Ања Кнежевић/ Ушће/ Алекса Ракоњац из Панчева. Такмичар из Републике Српске Матеј Рашић је у пару са Рускињом Олга Аверкина са Сахалина (крајњи исток Русије) заузео друго мјесто.

У суботу и недељу су на програму била појединачна такмичења и још једно злато за нашег такмичара. У мушкој конкуренцији је побиједио Иван Слијепчевић резултатом 563 круга.