Обиљежен Дан ослобођења Гацка у Првом свјетском рату

Дан ослобођења Гацка у Првом свјетском рату обиљежен је данас пригодним садржајима  за чију се организацију побринула општина.

Помен пострадалима у Великом рату  служен  је  у 11 часова у Храму Свете Тројице. Потом је у сали  Дома културе  уприличен  историјски час  по називом„Стојте галије царске: жртва, слобода, побједа“  

 У програму  су   наступили  ученици Средњошколског центра „Перо Слијепчевић“ Гацко, као и чланови хора „Света Јелена Анжујска“  док је слово о  о страдању и побједи српског народа  у Великом рату  говорио Алексије Гргур. У име општине  обратио се начелник Огњен Милинковић који је истакао да је “жртва коју су наши преци дали  да би ми данас слободно живјели немјерљива и ми те жртве  морамо данас и заувијек  да се сјећамо и чувамо“.

Начелник је  нагласио „да ће обиљежавање сјећања на наше претке, али и нашу историју, у будућности  бити  традиција, а  Дан ослобођења у Првом свјетском рату  дио званичног Календарa културних догађаја општине Гацко“. Стихове Милутина Бојића и Јована Дучића говорили су гимназијалци Огњен Бошковић и Валентина Тепавчевић, А програм је водила Марија Вучић.

Данашње обиљежавање завршено је пјесмом „Тамо далеко“, у извођењу сестара Радмиловић.

Опширније у тонском прилогу…