Фотографије за око и душу: Фото-кино клуб Требиње

14. клупска изложба Фото-кино клуба Требиње отворена је у уторак вече у холу Дома културе. Љубитељи фотографије и наредних дана могу уживати у 60 најбољих колор и црно-бијелих фотографија од 15 аутора.

Овом изложбом отворена је изложбена сезона КСЦ-a Гацко рекла је директорица Мира Копривица, која је упутила добродошлицу и изразила захвалност присутнима јер су дошли по веома лошем времену.

Изложбу је отворио фотограф, поријеклом из Гацка, Јован Видаковић који је нагласио да је Фото-кино клуб из Требиња један од најстаријих у БиХ.

Након отварања за Радио Гацко је о својим првим фотографским корацима говорио Радоје Елез, који се овом умјетношћу почео бавити у школским данима у Сарајеву.

Елез истиче да је таленат пресудан, али и да је стално учење од искуснијих колега и праћење актуелности у овој области веома важно за доброг фотографа. Фото-кино клуб организује и радионице за које каже да има много заинтересованих.

Селектор овогодишње изложбе био је бањалучки фотограф Драган Проле, мајстор фотографије Асоцијације умјетничке фотографије БиХ. Фото-кино клуб Требиње сваке године прави своју клупску изложбу, а ова је крајем прошле године представљена требињској публици.

Више у прилогу…