Одржана годишња скупштина Општинског Црвеног крста

Данас је у малој сали СО-е одржана редовна годишња  Скупштина Општинске  организације Црвеног крста  на којој  су  усвојени  Извјештај о раду  за 2021. годину, Финансијски извјештај за протеклу годину, План рада за 2022.годину , Одлука  о расписивању избора за мандатни период 2022-2026 година  и Одлука о саставу Скупштине Општинске  организације Црвеног крста Гацко  за  период  2022-2026 година.

Извјештаје је  делегатима  детаљно образложио секретар Општинске организације Бранислав Арнаутовић  истакавши при том да је и предходна година   била у знаку зацртаних  традиционалних активности које се темеље на Статуту ове хуманитарне организације.У извјештајном периоду  обиљежене су између осталог :Недеља Црвеног крста,Дан волонтера , организовани хуманитарни турнири, акције добровољног давалаштва крви  и тд.

Непредвиђене активности узроковане су пандемијом короне и заснивале су се на здравственом просвећивању становништва,  нагласио је он.Све активности које  су провођене поджали су омладина и подмладак Црвеног крста и њихов рад  је посебно похваљен.

Акције Црвеног крста подржане су  и од стране  локалне заједнице ,подвукао је Арнаутовић ,и истако да се само заједничким радом могу  постићи значајнији резултати.Што се финансијког извјештаја тиче  можемо рећи да смо  годину завршили без дугова и  обавеза, закључио је секретар Општинске организације Црвеног крста Гацко Бранислав Аранаутовић.