Циљеви и планови Спортско риболовног друштва „Клиње“

„Ми у ријекама и језерима немамо рибе и то је главни проблем гатачких риболоваца“, гостујући у Радио Гацку рекао је предсједник новооснованог Спортско риболовног друштва „Клиње“ Вукота Копривица.

Једино могуће рјешење да се риболов покрене са мртве тачке било је оснивање новог друштва у октобру прошле године истиче Копривица, а подршку да од Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде траже концесију за газдовање водама дало је више од 80 риболоваца.

Према мишљењу риболоваца до сада заједничко Удружење ловаца и риболоваца „Врањача“ Гацко није адекватно вршило порибљавање вода протеклих година.

Иако je „Врањача“ опет добила концесију за газдовање водама у СРД „Клиње“ не одустају од својих принципа и планирају акције чишћења ради уређења веома загађених ријека, као и оснивање школе за младе риболовце, а све у сврху едукације и развоја љубави према риболову.

Истичу да су у прошлој години били прваци Републике Српске и екипно и појединачно као и да учествују на бројним такмичењима у риболову у земљи и иностранству.

Копривица је казао да ће СРД „Клиње“ радити на развоју свијести о значају екологије, чистих ријека и језера, те да немају проблема и нису у сукобу са ловцима, већ са руководством „Врањаче“.

Више детаља у разговору који слиједи…