Одржан традиционални турнир у стрељаштву „Гацко 2022“

Отворено првенство Гацка у стрељаштву, традиционални „ТУРНИР ГАЦКО 2022“, одржан је девети пут, а одржава се у оквиру спортских активности поводом  Дана општине Гацко.

Турнир се одржава по званичном календару такмичења СС БиХ, први викенд у мјесецу јуну текуће сезоне, а на турниру учествују редовно најбољи стрељачки клубови и стријелци из БиХ који раде по Међународном програму стрељаштва.

Турнир је одржан у дане викенда- субота 04.06. дисциплина ваздушни пиштољ у обје конкуренције мушкој и женској и недjељa- 05.06.2022. год. у дисциплини ваздушна пушка, уз учешће 50 такмичара из осам стрељачких клубова БиХ: СК „Сарајево“ и СК „Жељезничар“ из Сарајева, СК „Високо“ из Високог, СК „Геофон“ из Теслића, СК „ТРБ“ (Технички Ремонт Братунац) из Бијељине, ОСК „Леотар“ из Требиња, СК „Гласинац“ из Сокоца и наш СК „Младост“, организатор и домаћин такмичења.

На овом турниру је прошле такмичарске сезоне гађало први пут у БиХ довољан број такмичарка у дисциплини ваздушни пиштољ за званично проглашење. Ове године је гађало дупло више, тако да  је у дисциплини ваздушни пиштољ било више такмичара него у дисциплини ваздушна пушка. Такмичење је одржано у најјачој сениорској конкуренцији, а право наступа су имали и такмичари из млађих категорија.

Поменућемо резултате такмичара, освајаче три прва мјеста појединачно из све четири стрељачке дисциплине:

СЕНИОРКЕ, Ваздушна пушка

  1. Мј:   Сегмедина Бјелошевић са погођених  625,0 кругова
  2. Мј:   Аида Арнаутовић                     -//-            622,0  –
  3. Мј:   Аја Басарић                               -//-            620,9  –

СЕНИОРИ, Ваздушна пушка

  1. Мј:   Матеј Рашић са погођених   619,4 кругова
  2. Мј:  Абдулах Мимић    -//-             606,8 –
  3. Мј:  Јован Шућур          -//-              602,5 –

СЕНИОРИ, Ваздушни пиштољ

  1. Мј:   Предраг Ракић са погођених  559 кругова
  2. Мј:   Белмин Мешановић    -//-       552  –
  3. Мј:   Анес Кречо                     -//-       549  –

СЕНИОРКЕ, Ваздушни пиштољ

  • Мј:   Аида Хунчек -Пита са погођених  529 кругова
  • Мј:   Софија Ракић                   -//-            528 кр.
  • Мј:   Далила Локванчић         -//-            517  кр.

Најбољи пласман од наших такмичара је забиљежио Иван Слијепчевић 547 кр. (пиштољ) са 4. мјестом, а још су гађали: Јелица Милетић 586 кр. Ивана Мирић, Наталија Гојковић, Наташа Копривица, Иван Појужина, Гојко Манојловић и Иван Пушара.

Побједницима су додијељене медаље за три прва мјеста у појединачном пласману. Дипломе су додијељене до петог мјеста, а сви добитници медаља су добили новчане награде које додјељује клуб домаћин из клубских средстава и од наплаћених котизација.

Признања и награде је додијелио предсједник клуба Драган Пушара а турнир је отворио и пожелио добродошлицу свим гостима члан УО клуба Синиша Бољановић.

По завршетку такмичарског дијела, оба дана такмичења, предсједник је позвао све такмичаре на заједнички ручак у ресторан спонзора клуба ЈП РиТЕ Гацко.

Турнир је протекао у спортској атмосфери и лијепом дружењу такмичара. Делегат је био Нијаз Шахиновић из Високог, а судије су одлично обавиле свој посао и није било никаквих жалби на резултат ни по било ком другом основу, каже се у извјештају СК „Младост“ Гацко.