Одржана Свечана сједница Скупштине Општине Гацко

Јутрос је у сали Скупштине општине одржана Свечана сједница СО Гацко.

Сједница је организована поводом крсне славе Општине и имала је једну тачку дневног реда – Приједлог Одлуке о додјели општинских признања и награда.

Након интонирања химне, предсједник СО Гацко Рајко Паповић подсјетио је на вријеме у коме је Општина Гацко почела да обиљежава своју крсну славу. Паповић је оцијенио да је ова одлука била добра и далековида.

„Тројичиндан је постао симбол наше саборности и јединства које нас је у ратним временима сачувало, а у временима мирним дало снагу да будемо бољи људи и унаприједимо нашу заједницу“, истакао  је Паповић.

Предсјеник Комисије за награде и признања Саша Шкиљевић саопштио је да је Комисија након разматрања пристиглих приједлога одлучила да општинско признање Повеља Васиљ Грђић додијели:

-Светозару Црногорцу, постхумно, за допринос у очувању традиционалних вриједности из Гацка и Херцеговине у Србији и

-Драгомиру Лажетићу, професору историје, за успјешно дугогодишње васпитање и образовање ученика средње школе – Гачана.

Општинско признање Плакета Свете Тројице додјељује се:

-Лазару Супићу, доктору електротехнике и дипломираном теологу, за изузетан академски успјех и заслуге из области развоја науке;

-Мирославу Вуковићу, за изузетну хуманост у добровољном давању крви;

-Миланки Окиљевић, професорици машинске групе предмета у СШЦ „Перо Слијепчевић“ Гацко, за успјешан дугогодишњи рад у просвјети.

Одборници СО Гацко једногласно су подржали Приједлог одлуке о додјели општинских признања и награда.Директор СШЦ „Перо Слијепчевић“ Гацко, Александар Саша Пуровић, рекао је да је поносан на то што су два професора из ове средњошколске установе постигла изузетна признања и то у години јубилеја када се обиљежава 100 година од оснивања Ниже реалне гимназије у Гацку.

Директор Културно – спортског ценра Гацко, Мира Копривица, честитала је добитницима општинских признања и најавила отварање „Културно – спортског љета“.

Повеље и Плакете биће уручене у недељу, 12. јуна, на Тројичиндан, Крсну славу Општине Гацко и Храма Свете Тројице, а уручиће их Начелник општине.