ФК „Младост“ остаје у Другој лиги РС-гости Радио Гацка: предсједник Мрковић и тренер Васиљевић

Сезона 2021/22 је иза ФК „Младост“ који се пласирао на 11. мјесто на табели и тиме осигурао опстанак у Другој лиги РС. „Играчки је можда могло и боље“, каже предсједник и играч Бојан Мрковић, „али финансијски и организацијски смо задовољни“.

Истиче да су се ријeшили старих дуговања играчима,тренерима и особљу, а да су плте, иако скромне, редовне. Састав тима је попуњен играчима из Гацка, а окосницу су чинили средњошколци, за које Мрковић има само ријечи хвале.

И даље подмладак овог клуба броји око 70 до 80 играча, каже један од тренера Велибор Васиљевић, који наглашава да су дјечаци увијек вољели фудбал, да је задовољан њиховом игром али и да све може и бити и боље.

Захваљујући трансферу Сава Шушића у бањалучки „Борац“ успјели су оновити комплетну опрему за све селекције.

Надају се да ће се изборити како би клуб и даље се базирао на домаћим играчима, иако и даље имају проблем одласка управо стасалих фудбалера, који би за клуб тек дали оно најбоље. Мотиви одласка су разни, а финансије недовољне да би им клуб понудио квалитетан останак.

Истичу пожртвованост играча који су недавно учествовали и у чишћењу трибина и адаптацији терена на стадиону.

Поносни су на младе људе из Гацка, који биљеже сјајне резултате у другим клубовима и грабе ка неким вишим циљевима, а истичу и да прате и друге спортове и радују се успјеху и наших кошаркаша и свих других спортиста.

Надају се да ће локална заједница у будућности учинити много више како ови млади људи не би одлазили или како би се вратили након завршених студија и поново заиграли за гатачку „Младост“ која биљежи полувјековно постојање, као клуб из Гацка са најдужом традицијом.

Више у разговору…