//Prva „Konferencija beba“ u Gacku: Miona, Vuk i Nikola u Predsedništvu

Prva „Konferencija beba“ u Gacku: Miona, Vuk i Nikola u Predsedništvu

Miona Mandić je, kao najmlađa prijavljena beba, proglašena za predsednicu prve „Konferencije beba“ u Gacku. U Predsedništvo su imenovani i Tepavčević Vuk kao najstarija i Miletić Nikola kao beba sa najviše braće i sestara koji je peto dete u svojoj porodici.

Šetalište u Gacku je u četvrtak uveče bilo najlepše i najveselije mesto na kojem su se okupili najmlađi Gačani i njihovi učesnici prve „Konferencije beba“.

Bila je to prilika da se šetnjom glavnom gradskom ulicom promovišu porodične vrednosti i ukaže na problem nedovoljnog nataliteta.

Time se opština Gacko pridružila velikom broju gradova i opština u RS koje organizuju ovakvu vrstu događaja.

Konferenciju je simbolično otvorio načelnik Ognjen Milinković istakavši da je je ovo samo jedan od načina da se promoviše pronatalitetna politika u opštini i poželeo da sledeće godine učesnika bude još više.

Za predsedavajuću konferencije beba u Gacku proglašena je Miona Mandić koja ima samo 19 dana. Članovi predsedništva su i Vuk Tepavčević kao najstariji prijavljen i Nikola Miletić kao beba sa najviše braće i sestara koji je peto dete u svojoj porodici. Oni su dobili novčane čestitke i poklone.

Darovani su i svi prijavljeni učesnici rođeni od 28. juna 2020. do 28. juna 2022, njih 73.

Učesnik prve konferencije je bio i Aleksa Kovačević kojeg je stigao umor, pa je zaspao u kolicima. Njegova mama Nikolina nam je rekla da je uživala u događaju i da joj je drago što se i Gacko upisalo na mapu mesta u kojima se organizuje Konferencija.

Događaj je upotpunjen nastupom polaznika Dečijeg vrtića koji su izveli program simboličnog naziva „Najmlađi za najmlađe“.

Opširnije u tonskom prilogu: