//Настављени радови на изградњи нове градске пијаце

Настављени радови на изградњи нове градске пијаце

Настављени су радови на изградњи нове градске пијаце у Гацку. Тренутно се изводе радови на изради армирано бетонске плоче као основе за даље радове, потврдио је начелник општине Гацко, др Огњен Милинковић.

Према његовим ријечима, пројекат вриједности око 540 хиљада марака у потпуности се финансира из буџетских средстава општине Гацко.

“Ријешили смо проблеме који су нас пратили у прошлој грађевинској сезони, па је планирано да се радови заврше до краја августа“, истакао је начелник Милинковић и замолио становнике Његошеве улице за разумијевање јер се ствара бука приликом извођења радова. Радови се морају извршити у континуитету и трајаће до касно у ноћ.

Нова градска пијаца биће смјештена у ужем центру Гацка, у насељу Центар, улица Његошева, у постојећем урбаном ткиву, а простор организован према главним пјешачким комуникацијама и саобраћајницама. Укупна површина објекта износи око 600 метара квадратних.

Према намјени, планирани објекат је комуналног карактера и служиће за потребе зелене и робне пијаце, за продају биља, млијека и млијечних производа, меда, рибе и осталих производа.

Пројекат подразумијева дио отвореног и дио затвореног типа, и савремене услове за продају млијечних и других пољопривредних производа што је значајно за Гацко.

Простор пијаце биће наткривен, а биће обезбијеђена и наткривена мјеста за комби продају као и паркинг простор за купце и посјетиоце пијаце.

Пијаца ће имати 2 улаза / излаза, а простор око пијаце биће уређен и оплемењен зеленилом.

На овај начин продајна мјеста за све производе биће унапријеђена, а за прехрамбене производе (посебно месни и млијечни) продајна мјеста ће бити складу са здравствено хигијенским стандардима.

Извођач радова је предузеће „Астра план“ из Брчког.

Преузето: https://gacko-rs.info/