O Udruženju „Rastimo zajedno“ sa Mikijem Radmilovićem

Predsjednik Saveza udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Republike Srpske i osnivač zajedno sa drugim roditeljima, lokalnog Udruženja „Rastimo zajedno“, Radomir Radmilović gostujući u Radio Gacku govorio je o dugogodišnjim i još uvijek aktuelnim problemima ove populacije.

Ističući veliko razumijevanje lokalne zajednice koja je sagradila 2008. godine Centar za djecu sa posebnim potrebama i obezbijedila, doduše skromna sredstva, za rad visoko obrazovanog stručnog kadra, Radmilović kaže da svijest ljudi o ovoj djeci nije na zavidnom nivou.

Iako realizuju brojne projekte uz podršku zajednice, nevladinih organizacija i sredstava koje doniraju vlade iz razvijenih zemalja, iako se od početka jeste odmaklo, prije svega uz pomoć mladih i neopterećenih ljudi, priznaje da svi moramo još mnogo da učimo kada je ova oblast u pitanju.

Nada se da će u decembru biti donešen zakon o invalidninama koje će iznositi 100KM, a obuhvataće populaciju sa stepenom invalidnosti 70% i više. Mada su tražili da ovim budu obuhvaćeni i njegovatelji lica sa posebnim potrebama, za sada biće zadovoljni i ovim invalidninama.

Od poslednjih aktivnosti izdvaja učešće Udruženja na Novogodišnjem bazaru 7. decembra u sarajevskoj Zetri i osvajanje zlatnih medalja 14.decembra na „Državnom prvenstvu Specijalne olimpijade BiH u inkluzivnom krosu“. Takmičenje je održano u Srebrenici, a naši zlatni Gačani ovaj put su bili Jelena Matković ( u trci na 200m) i Đani Koprivica (trčanje na 400m).

Sa zadovoljstvom Miki najavljuje i Novogodišnji bazar humanitarnog karaktera koji će se prvi put održati u Gacku u ponedjeljak 23. decembra u sportskoj dvorani. Početak je u 18h, a ulaznica će koštati 2 KM.

Prikupljena sredstva biće upućena za liječenje naše Snežane Davidović!

Dobrodošli!

Ukoliko želite da čujete detalje preporučujemo da poslušate razgovor u cjelosti koji slijedi…