Održan godišnji koncert KUD-a „Sava Vladislavić“

Devetim godišnjim koncertom zaredom  svoj ovogodišnji rad krunisalo je  i Kulturno-umjetničko društvo „Sava Vladislavić“  u subotu  veče pred punom salom Doma kulture.

Na kocertu su nastupile sve sekcije društva domaćina, od najmlađih do veterana, a ove godine predstavili su se prvi put i članovi iz Avtovca.

Na godišnjem koncertu pjevačka grupa  Društva za očuvanje narodne pjesme i igre predstavila je CD pod nazivom “ Zvonim glasom kroz vjekove“.

Po riječima predsjednika udruženja Lazara Okiljevića bila je ovo još jedna uspješna godina, a zbog manjka finansijskih sredstava gostovanje u inostranstvu nije realizovano.

Publika je u subotu uživala u nastupima Kud-a domaćina, ali aplauze su pobrali i gosti-članovi KUD-a „Dušan Stanković“  iz Čečave kod Teslića.

„ KUD je osnovan 1951. godine, da bi 80-tih godina prestao sa radom“ , potvrdila nam je predsjednik i koreograf  Nataša Stojković Mastilović. Nakon više od 30 godina pauze KUD ponovo počinje da radi 2016. godine, a u Gacku su se predstavili  sa izvornim kolima čečavskog kraja.

Program je upotpunio narodni guslar Milorad Ćeklić iz Gacka, a publiku je razgalio pjesmom i Boško Tepavčević.