Novogodišnji humanitarni bazar u Gacku

Sinoć je u prepunoj sportskoj dvorani u Gacku upriličen novogodišnji bazar humanitarnog karaktera u organizaciji Dječijeg vrtića „Gacko“ a u saradnji sa Centrom za djecu sa posebnim potrebama „Rastimo zajedno“,osnovnom i srednjom školom i Kulturno-sportskim centrom.

Nekoliko samostalnih izlagača,mališani iz gatačkog vrtića i osnovne škole pokazali su umijeće u pravljenju novogodišnjih i drugih ukrasa kako bi bili dio jedne velike humanitarne akcije. Naime,sredstva prikupljena od prodaje ulaznica i eksponata u iznosu od 3 146 KM,biće usmjerena kao pomoć za liječenje našoj sugrađanki Snežani Davidović.

Jelena Gutović, direktorica Dječijeg vrtića izrazila je zadovoljstvo odzivom izlagača a i građana koji su na bilo koji način podržali njihovu ideju

Djeca su prethodnih dana bila podređena jednoj humanitarnoj priči, koja je u tom uzrastu za njih veoma važna, rekla je vaspitačica Nada Jovović. Učestvovali su svi, od najmlađih koji su radili sa svojim roditeljima, pa sve do onih najstarijih koji su radove stvarali sa vaspitačima.

Atmosferu novogodišnjeg prodajnog bazara svečanom i veselom učinili su upravo mališani kroz pjesmu i igru, šireći poruke ljubavi svojim novogodišnjim željama.