Građani Gacka podržali srpski narod u Crnoj Gori

U organizaciji Crkvene opštine Gacko sinoć je održan skup podrške Mitropoliji crnogorsko – primorskoj i srpskom narodu u Crnoj Gori.

Ni hladno vrijeme, jak sjeverni vjetar i temperatura u minusu nisu spriječili veliki broj naših sugrađana da izađu na Trg Save Vladislavića i pokažu da su Gačani ujedinjeni kada je pravoslavlje u pitanju.

„Veoma je važno da znamo šta treba da radimo jer u ovakvim situacijama greške se ne praštaju“, istakao je sinoć gatački paroh Velimir Kovač i pročitao saopštenje za javnost Episkopskog savjeta Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Potom je litija prošla glavnom gradskom ulicom do Crkve Svete Trojice gdje je služen Moleban, koji će u skraćenom obliku biti služen poslije večernje službe svaki dan do Božića.

Podsjećamo i odbornici SO Gacko su u petak 27. decembra na 22. redovnoj sjednici jednoglasno uputili podršku Mitropoliji crnogorsko-primorskoj i Eparhiji budimljansko-nikšićkoj povodom otvorenog i nasilnog ugrožavanja prava Srpske pravoslavne crkve i srpskog naroda i izrazili duboko saosjećanje za borbu i odbranu teškog nasrtaja na njenu duhovnost.