Igor obara rekorde-4 medalje na Prvenstvu BiH

Državno dvoransko prvenstvo u atletici proteklog vikenda održano je u Zenici, a atletičar iz Gacka Igor Zelenović osvojio je nevjerovatne četiri medalje od kojih jedna sija zlatnim sjajem i samim tim je i ulaznica za Reprezentaciju BiH.

Veliki učinak i prve državne medalje znak su da je Igor na pravom putu, kojim do sada ide samo usponom ka cilju. Još jednom je pokazao da je njegova disciplina skok u dalj, koja mu je i ovaj put donijela zlato, a skočio je 6,29 metara.

U troskoku je bio drugi-12,29, srebro mu je pripalo i u sprintu na 60m-7,45, a ni prepone na 60 metara-8,89, ga nisu spriječile da drugi stigne na cilj.

Nevjerovatna ambicija, nevjerovatni rezultati, a još bolji dječak-Igor Zelenović iz Avtovca.

Naša obaveza je da pratimo njegove rezultate, Opštine da ga podrži, a njegova da ostane ovakav kakav jeste i pokaže svijetu da se disciplina i skromnost još uvijek isplate.

Igor je dobitnik zaslužene nagrade na nedavno održanoj Svetosavskoj akademiji u Gacku, gdje se na bini našao sa najboljim osnovcima i srednjoškolcima iz opštine, a ima ih dosta što i slike govore.

Početak 2020. i njegovi novi uspjesi pokazatelji su da će nastaviti istim korakom, ili skokom, do novih medalja, odličja i nagrada.

Na nedavno održanom mitingu „AK Vojvodina“ takođe je osvojio zlato.