Čedo osvojio srebro-završen drugi krug Prvenstva Stare Hercegovine

Za mlade šahiste bio je ovo uspješan vikend. Odigrano je završno kolo prvenstva Stare Hercegovine u Trebinju, na kojem su učestvovala četiri člana ŠK „Mladost“, a najuspješniji je bio Čedomir Košutić koji je osvojio još jedno srebro.

Uglavnom su Čeda pratile srebrene medalje, a šahom se takmičarski bavi od ljeta. Vjerujemo da će uskoro na njegovim grudima zasijati i zlatna.

Prema riječima predsjednika kluba Anđelka Nikitovića odličnu partiju odigrao je i Đorđe Pušara iako je osvojio 4. mjesto. On je uspio savladati prvaka Crne Gore Vuka Anđelića, kojem je to prvi poraz, dok su braća Rajković su pokazala solidnu igru.

Nikitović ističe da je ovo Prvenstvo pokazalo prije svega odlično druženje mladih šahista, ali i nadu da će ova intelektualna disciplina imati budućnost na prostorima Hercegovine.

Samo za godinu dana održana su dva kruga novonastalog Prvenstva Stare Hercegovine za djecu i omladinu. Turniri koji su održavani u različitim gradovima, okupljali su obično oko 40 šahista od 6 do 18 godina, pa i više.

Nikitović ističe da će se uskoro znati kada će početi sledeći krug takmičenja. Ona iziskuju klubu dodatne finansije, a takmičarski dosta iscrpljuju. On kaže da će se prije svega voditi računa o tome šta je najbolje za djecu.

Od ostalih aktivnosti kluba u narednom periodu izdvajaju sledeće:

Najiskusniji šahisti nastupiće na Prvenstvu koje će se održati u martu, dok će kadeti svoje znanje mjeriti i na Prvenstvu RS koje će se u aprilu održati u Trebinju.