Ukraden transformator sa TS Čemersko Osoje u vrijednosti od 5000KM

U petak 14. februara, po prijavi mještana Čemerskog Osoja da je tokom noći došlo do nestanka električne energije, radnici Elektro Gacka su u podne tog dana ustanovili da nije u pitanju kvar već otuđenje transformatora na trafo-stanici, potvrdio je Radio Gacku rukovodilac ovog preduzeća Aleksandar Rašević.

Rašević ističe da su krađu odmah prijavili policiji, koja je izvršila uviđaj na licu mjesta i uzela izjave mještana, tako da je istraga u toku.

Iz matičnog preduzeća u Trebinju odmah je obezbijeđen novi transformator, koji je postavljen u subotu ujutro, kada su potrošači dobili električnu energiju.

Ovom krađom  ZP „Elektro-Hercegovina“ je oštećeno za 5 hiljada KM, a ono što posebno čudi jeste činjenica da je težina ukradene trafo opreme oko 400 kilograma.

Rašević ističe da je ovo morao učiniti neko iskusan, jer je teško uraditi ovako nešto dok je trafo-stanica pod naponom. Od starijih kolega dobio je potvrdu da se ovakve stvari nisu dešavale ni tokom rata, kada su zabilježene krađe ovog tipa ali samo iz magacina.

Iako na Čemerskom Osoju ima malo mještana (prijavljeno je 8 potrošača, ali u zimskom periodu ih je od 1 do 2), u Elektro Gacku se nadaju da će policijska istraga dati rezultata, jer je skoro nemoguće da niko ništa nije čuo.

Posebno se nadaju otkrivanju počinilaca iz razloga da se ovakve stvari ne bi dešavale u budućnosti.

Očekujemo odgovor po ovom pitanju i od portparola PU Trebinje.