Radnici „Vodovoda“- Stanje je i dalje loše

Stvari  preduzeću „Vodovod“ su mnogo lošije nego što ih vidi predsednik Nadzornog odbora, tvrde radnici. Ističu da su nepravilnosti brojne, a mere koje su preduzete za ozdravljenje preduzeća ocenjuju kao bacanje prašine u oči.

Sanela Ćećez, predsednica sindikata naglašava da se od štrajka ništa nabolje nije promenilo i insistira na pitanju odgovornosti za stanje u koje je firma dovedena.

Ističe i da problem divljih priključaka nije njihova odgovornost jer je na radnicima vodovoda samo da ih konstatuju. Mehanizmi za sankciju su, pak, u rukama opštinske komunalne policije.

Od dvadeset godina staža u gatačkom „Vodovodu“ Nataša Todorović je 13 provela na mestu inkasanta. Tvrdi da je od početka ukazivala na krađu vode koja prolazi nekažnjeno. Revoltirana, ističe da se ne govori o ključnim stvarima, a to je da radnik nema nikakva prava.

Podsećamo, predsednik NO Luka Aćimović je u izjavi za naš radio pomenuo preduzete mere za ozdravljenje gatačkog „Vodovoda“.

Pored isplaćenih otpremnina za devet radnika i raspisanog konkursa za novog direktora, najavio je povećanje kontrole naplate potrošnje vode kako bi od prikupljenih sredstava obezbedili finansiranje preduzeća i plata zaposlenih.

Opširnije u tonskom prilogu: