Kik-bokseri spremni za sezonu

20-ak takmičara Kik-boks kluba „Tigar“ svakim radnim danom više od 2 sata trenira kako bi i dalje postizali vrhunske rezultate. Klub koji je osnovan prije 18 godina bilježi bezbroj državnih medalja, a u svom vlasništvu ima i brojna evropske i svjetska odličja čime se ne može pohvaliti više nijedan klub iz Gacka.

To su činjenice, ali nije stvar samo u njima, već u emocijama koje ovi mladi ljudi gaje prema kik-boksu. Kada im kažete da je trener strog jer moraju da trče na početku treninga najmanje pola sata, oni tvrde da on samo traži disciplinu i da to tako treba.

Trener Veselin Đuričić takođe sa velikom ljubavlju govori i o kik-boksu i  boksu, koji takođe treniraju, a sada najavljuje još veću saradnju sa Kik-boks savezom Srbije i za najbolje, one koji se kvalifikuju, nastupe za reprezentaciju Srbije.

Troje Mučibabića Matej, Tamara i Uroš iz jedne porodice, opredijelili su se za ovaj sport, a Matej je sezonu nedavno počeo osvajanjem zlatne medalje na Međunarodnom turniru „Ilidža Open“.

Zlatni dečko na ovom takmičenju bio je i Aleksandar Milošević, stariji junior, dok je Matej mlađi junior.

Prve nastupe čekaju i dvije djevojčice Ivana Draganić i Tamara Mučibabić, koje treniraju nešto više od godinu dana. Klub trenutno ima tri pripadnice „nježnijeg“ pola.

Prvo takmičenje od kojeg dosta očekuju je Evropski kup koji će se održati 13. marta u Beogradu, a pripreme uveliko traju.

Bavljenje sportom radi pravilnog razvoja uvijek je dobro. Neko daje prednost ekipnim, nego individualnim sportovima, ali ono što je nesporna činjenica da ova djeca zaista vole kik-boks.

Činjenica je i to da u svojim redovima imaju i profesionalnog prvaka Evrope- Milana Babića, najiskusnijeg među njima. Šta da kažemo, mnogo su jaki!

Razgovor sa borcima velikog srca čućete u ponedjeljak u emisiji Radio Gacka posvećenoj sportu od 13h i 30 minuta.