Od sjuta otvorena stočna pijaca

Od sjutra ponovo počinje sa radom stočna pijaca- rekao je šef opštinskog Kriznog štaba Radoica Antunović, nakon današnjeg sastanka. Stočna pijaca će raditi pod posebno propisanim uslovima kojih se moraju pridržavati i prodavci stoke i nadkupci.Upotreba zaštitnih maski je obavezna i za jedne i druge a izvršiti će se i dezinfekcija kamiona prije ulaska u prostor pijace.

Što se gradske pijace tiče ona je i dalje zatvorena dok se provedu sve potrebne mjere. Robni dio će, najvjerovatnije , početi sa radom od ponedjeljka 6. aprila, a tezge sa voćem, povrćem i mliječnim proizvodima od narednog petka.

Banke u gradu će sjutra od 7 do 11 časova biti na raspolaganju penzionerima. Sa sastanka Kriznog štaba je upućen  apel  rukovodstvu javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač Opština da u naredna tri mjeseca strogo vode računa o namjenskom trošenju novca a prioritet da budu neto plate zaposlenih.

Zamjenik načelnika je  za ovaj vikend najavio dezinfekciju javnih objekata u gradu- zgrade Opštine, Policijske stanice i Doma zdravlja. Tokom naredne sedmice će biti omogućeno da se dezinfikuju  privatni stambeni objekti, zajednice etažnih vlasnika i sl.