TE Гацко – стабилна производња

ТЕ Гацко је у марту мјесецу остварила производњу електричне енергије од 149 999 MWh или 103,44% у односу на планираних 145 000 MWh по Електроенергетском билансу Мјешовитог Холдинга „Електропривреда Републике Српске“ за 2020. годину.

За прва три мјесеца 2020 године ТЕ Гацко је остварила производњу од 463 990 MWh што је за 6,6% више од плана. Тренутно је ТЕ Гацко лидер у производњи електричне енергије у систему МХ „Електропривреда Републике Српске“  са учешћем у укупној производњи електричне енергије од 31,78% – тврде у Управи Р и ТЕ Гацко.

У току мјесеца марта  блок ТЕ Гацко је имао плански застој у трајању од 26 сати, гдје је генератор искључен са мреже због санације цурења на цијевном систему котла ТЕ Гацко.

 Штаб за сузбијање и праћење епидемије, Рудника и ТЕ Гацко  је,  у складу са закључцима Републичког штаба, предузео низ мјера у циљу сузбијања и ширења пандемије. Мјерама које смо донијели покушали смо да заштитимо прво, здравствено најугроженије раднике, али и све остале. И даље ћемо пратити ситуацију у циљу заштите живота и здравља запослених и доносити нове мјере које буду неопходне кажу одговорни у Управи предузећа.

Исказују посебну захвалност свим запосленим који су показали пожртвованост и одговорност на раду, тако што свакодневно, својим радом на терену доприносе одржању производње, без обзира на изложеност свим опасностима, а посебно у ситуацији овакве епидемије која угрожава, не само рад, него и животе свих запослених.