Sve manji broj lica pod nadzorom

Na današnjoj sjednici Kriznog štaba opštine Gacko razmatrano je provodjenje propisanih mjera u vezi sa trenutnom situacijom izazvanom pojavom virusa korona u Republici Srpskoj.

Vera Tepavčević, direktor Doma zdravlja kaže da u Gacku nema zaraženih ovim virusom, a sve je manji broj osoba koji se nalaze pod ljekarskim nadzorom, trenutno 22.

Iz Policijske stanice su obavjestili da nije bilo kršenja zabrane kretanja i drugih mjera.

Današnji zaključak odnosi se na rad Stočne pijace koja je ponovo otvorena proteklog petka:

-Dozvoljava se otkup stoke isključivo na Stočnoj pijaci u Gacku samo za registrovane trgovce (vlasnike koji imaju registrovanu trgovačku radnju za prodaju mesa) sa područja Istočne Hercegovine.

-Zabranjuje se otkup stoke na individualnim poljoprivrednim gazdinstvima za sve trgovce, osim za one koji dolaze sa područja Istočne Hercegovine.

Krizni štab opštine Gacko upućuje apel gradjanima da budu disciplinovani i ponašaju se u skladu sa preporukama i prethodno propisanim mjerama.

Direktori Osnovne škole „Sveti Sava“ i Srednjoškolskog centra „Pero Slijepčević“ Nikola Milinković i Aleksandar Purović potvrdili su Radio Gacku da se nastava u ovim obrazovnim ustanovama odvija u skladu sa novonastalom situacijom i da su se učenici, njihovi nastavnici i profesori prilagodili uputstvima koje im je izdao republički Prosvjetno pedagoški zavod.