Izabran direktor „Vodovoda“

U ponedjeljak 13. aprila na sjednici Nadzornog odbora preduzeća „Vodovod“ A.D. Gacko od četiri prijavljena kandidata za direktora je ponovo izabran dugogodišnji direktor i dojučerašnji vršilac dužnosti Goran Lučić, rekao je za Radio Gacko predsjednik NO Luka Aćimović.

Aćimović kaže da je komisija od pet članova utvrdila da svi kandidati imaju kompletnu dokumentaciju, a da je nakon intervjua i bodovanja, povjerenje novog Nadzornog odbora  dobio Lučić.

Prema njegovim riječima, Skupština kacionara „Vodovoda“ je 6. aprila potvdila stalni sastav novog Nadzornog odbora, čiji je zadatak bio da na prvoj održanoj sjednici odluči ko će ovo finansijski nestabilno preduzeće voditi u narednom periodu.

Aćimović ističe da se stanje polako stabilizuje, jer su u poslednje vrijeme isplaćene tri plate u punom iznosu, za novembar i decembar 2019. godine i januar tekuće. Dvije plate su isplaćene iz vlastitih sredstava, a treća iz opštinskog granta.

Isplaćene su i otpremnine za 9 radnika, što će dodatno rasteretiti lična primanja kažu u Nadzornom odboru. Na pitanje kako je došlo do bolje situacije, Aćimović odgovara da su naplaćena neka potraživanja, a planira se i realizacija određenih sredstava putem tužbi.