//У Гацку подијељена 82 пакета материјала за садњу

У Гацку подијељена 82 пакета материјала за садњу

    Јуче су у Гацку подијељена 82 сјетвена пакета за мала пољопривредна газдинства ,које је обезбиједило Министарство пољопривреде,шумарства и водопривреде РС, у сарадњи са Међународним фондом за развој пољопривреде ( ИФАД ), а као ванредну мјеру подршке пољопривредној производњи у новонасталој ситуацији.

Министарство је иначе обезбиједило 9000 сјетвених пакета,од тога за регију Херцеговина 1000. Кластер „Стара Херцеговина“ био је носилац овог пројекта  у Херцеговини, у оквиру кога су чланице све Општине на подручју Источне Херцеговине, као и разна удружења и задрге, међу којима је и  задруга „Гацко“.

Вриједност једног пакета је 252 КМ.Критериј за општине је био број становника и развијеност општине.Координатор активности за општину Гацко је замјеник начелника,Радоица Антуновић

При избору корисника приоритет су биле социјалне категорије,као што су вишечлане породице,самохрани родитељи,корисници социјалне помоћи,особе које су остале без посла,материјално необезбијеђена домаћинства,а која имају на располагању пола дунума земљишта за садњу поврћа.Спискови су састављани у сарадњи са Центром за социјални рад,мјесним заједницама,Црвеним крстом.