Dom zdravlja u Gacku dobio tunel za dezinfekciju

Juče je dom zdravlja u Gacku dobio tunel za dezinfekciju koji će biti od velike važnosti za bezbednost kako zaposlenih, tako i pacijenata koji dolaze u ovu zdravstvenu ustanovu.

Opštinska organizacija Crvenog krsta Gacko je jedna od 11 u RS koja je dobila ovu donaciju rekao je Branislav Arnautović, sekretar OO CK Gacko.

„Kompanija Koka-kola je u ovom vremenu pandemije donirala Crvenom krstu BiH 22 tunela za dezinfekciju. Od toga je 11 za opštinske organizacije u RS. Mi smo smatrali da je Dom zdravlja ustanova kojoj je ovaj tunel najpotrebniji kako bi se dodatno zaštitili od koronavirusa. Donacija stiže u Nedelji Crvenog krsta kada inače intenziviramo svoje aktivnosti i promovišemo saradnju sa institucijama koje su na usluzi svim građanima naše opštine“.

Direktorica Doma zdravlja Vera Govedarica je istakla da je ova donacija od velike važnosti i za zaposlene i za korisnike ustanove i pozvala sve građane da se pridržavaju preporuka o bezbednosti budući da se broj zaraženih u opštini Gacko povećava.

Tunel je postavljen na ulazu u Dom zdravlja, a prema onome što se moglo čuti, ubija preko 99% bakterija i virusa u trajanju od 24 sata. Uređaj radi na principu senzora sa punjenjem od 60 litara.