Neizvjesna proslava maturske večeri

Kraj maja mjeseca je tokom prethodnih godina bio u znaku maturskih svečanosti. Međutim, situacija izazvana virusom korona odrazila se i na maturske proslave i činilo se da ih je nemoguće organizovati.

Ipak, Ministarstvo prosvjete RS je odobrilo organizovanje maturskih večeri uz poštovanje svih propisanih mjera koje podrazumijevaju, između ostalog, prisustvo 50 osoba u ugostiteljskom objektu. Zbog toga su gatački maturanti još uvijek u nedoumici kako da obilježe završetak srednjoškolskog obrazovanja.

Prema riječima direktora SŠC Aleksandra Purovića želja maturanata je da zajedno proslave maturu a njih je ukupno 78-oro pa razmišljaju i o tome  da matursko veče odlože do ljeta,  nadajući se da će do tada u potpunosti biti ukinute mjere  ograničenja. Konačna odluka o obilježavanju mature biće poznata  naredne sedmice.

Mali maturanti, učenici završnih razreda Osnovne škole „Sveti Sava“nastavu će završiti u petak 29. maja. Direktor Nikola Milinković rekao je da će se  sastanak sa odjeljenskim starješinama završnih razreda  održati sutra kada će dogovoriti na koji način će obilježiti kraj osnovnog obrazovanja. Klupe osnovne škole će napustiti 73 učenika završnih razreda.