Kovačevići su učenici generacije

Ne dešava se često da brat i sestra budu đaci generacije. Upravo je to slučaj ove godine u Gacku gde je za najboljeg učenika OŠ „Sveti Sava“ proglašena Andrea Kovačević, a učenik srednjoškolskog centra „Pero Slijepčević“ je njen brat Stefan.

Andrea ističe da je ovaj uspeh došao spontano i veliku zaslugu pripisuje učiteljici Suzani Boljanović koja je uspela da probudi ljubav prema učenju i školi.

Stefan kaže da želi da napreduje na svim životnim poljima i da mu je cilj da, osim što je dobar učenik danas i student sutra, da bude dobar čovek.

Uz učenje i druženje ostane vreme i za bavljenje sportom i za hobije. Oboje tvrde da bi jednog dana kad budu izgrađeni ljudi žele da se vrate u svoj rodni kraj.

Osim što su najbolji učenici njih dvoje su lepo vaspitana, skromna, vredna deca koja i ponašanjem i delovanjem šalju poruku da ova zemlja ima na koga da računa.

U utorak je u Narodnoj biblioteci upriličen prijem za Stefana i Andreu. Direktor Radomir Vučković je čestitajući Kovačevićima naglasio da je uspeh još veći ako imamo na umu da je konkurencija u Gacku veoma jaka i da ima mnogo dobrih učenika.

Najboljim školarcima su uručeni skromni pokloni, majice i knjige koje je pripremila biblioteka.

Stefana i Andreu sada čekaju upisi i naredna etapa školovanja i života. Verujemo da će i u budućnosti biti jednako uspešni na ponos kako svojim roditeljima tako i zajednici.

Više u tonskom prilogu: