Studenti ETF plaćaju troškove za upis brucoša

Naš sugrađanin Nikola Perišić iz Gacka, student Elektrotehničkog fakulteta u Istočnom Sarajevu i njegove kolege odlučili su da plate troškove upisa na fakultet za šest brucoša.Žele novim studentima poželjeti dobrodošlicu na ovaj fakultet i pozivaju maturante da školovanje nastave u Republici Srpskoj.

Perišić kao predsjednik Studentske organizacije Elektrotehničkog fakulteta u Istočnom Sarajevu „Steleks“ pojašnjava za Radio Gacko da će organizacija snositi troškove za po dva brucoša sa tri smjera, koji budu najbolji na kvalifikacionom ispitu.

„Na taj način bismo pokušali da podstaknemo mlade ljude, nove studente da se upišu na naš fakultet, da ostanu u RS. Naši fakulteti nude sve kao i oni u Srbiji i inostranstvu, kvalitetno osoblje, stipendiranje firmi iz privatnog i državnog sektora.“

Troškovu upisa za jednog studenta su oko 180 КM. Inicijativu studentskog udruženja pozdravljaju i profesori. Svaki student je izuzetno bitan dio zajednice na ovom fakultetu.

Srđan Lale, prodekan za nastavu na Elektrotehnikom fakultetu podsjeća na to da je diploma ovog fakulteta cijenjena u BiH ali i šire.

„Naš fakultet ima potpisane brojne sporazume za kompanijama iz BiH ali i inostranstva. Diplomiranjem na našem fakultetu sigurno će steći ravnopravne mogućnosti za rad prije svega u RS i BiH, ali i inostranstvu. Imamo mnogo slučajeva da naši diplomirani inženjeri rade u inostranstvu i njihovi poslodavci su izuzetno zadovoljni.“

Na ETF u Istočnom Sarajevu ove godine biće mjesta za 106 studenata. Mogu se odlučiti za jedan od tri smjera – automatika i elektronika, elektroenergetika i računarstvo i informatika.