//Centar za djecu sa posebnim potrebama“Rastimo zajedno“danas otvorio vrata polaznicima

Centar za djecu sa posebnim potrebama“Rastimo zajedno“danas otvorio vrata polaznicima

Centar za djecu sa posebnim potrebama „Rastimo zajedno“ poslije tromjesečne pauze  danas je počeo sa radom.

„Rad Centra funkcioniše u izmijenjenim uslovima.Roditelji su popunili poseban obrazac i ne mogu ući u objekat.Obavezno je nošenje maski zaposlenih, mjeri se tjelesna temperatura i djece i osoblja, a postavljen je i brisač sa dezinfekcionim sredstvom“, potvrdila nam je predsjednica upravnog odbora Udruženja Gordana Kekić.

U Centru prvog radnog dana nema mnogo djece, a već danas će biti pozvani polaznici koji redovno dolaze na logopetske tretmane.

„U toku pauze imali smo dvije donacije.Prva je bila za vrijeme Vaskršnjih praznika i djeca su od „Fondacije Drašković“ dobila poklon paketiće.Druga donacija u vidu prehrambeno-sanitarnih paketa stigla nam je od Vlade RS“, kaže Kekićeva.

Svi projekti koji su bili pokrenuti prije pandemije korona virusom su trenutno u stanju mirovanja uključujući i onaj radioničkog tipa koji se radi u saradnji sa Udruženjem iz Foče.

U skladu sa preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske onemogućen je ulazak u Centar nezaposlenim licima, tako da ne radi ni krojačka radionica.

Devetoro radnika i spoljnih saradnika Centra je testirano na COVID 19 i rezultati za testirane radnike su negativni.