Centar za djecu sa posebnim potrebama“Rastimo zajedno“danas otvorio vrata polaznicima

Centar za djecu sa posebnim potrebama „Rastimo zajedno“ poslije tromjesečne pauze  danas je počeo sa radom.

„Rad Centra funkcioniše u izmijenjenim uslovima.Roditelji su popunili poseban obrazac i ne mogu ući u objekat.Obavezno je nošenje maski zaposlenih, mjeri se tjelesna temperatura i djece i osoblja, a postavljen je i brisač sa dezinfekcionim sredstvom“, potvrdila nam je predsjednica upravnog odbora Udruženja Gordana Kekić.

U Centru prvog radnog dana nema mnogo djece, a već danas će biti pozvani polaznici koji redovno dolaze na logopetske tretmane.

„U toku pauze imali smo dvije donacije.Prva je bila za vrijeme Vaskršnjih praznika i djeca su od „Fondacije Drašković“ dobila poklon paketiće.Druga donacija u vidu prehrambeno-sanitarnih paketa stigla nam je od Vlade RS“, kaže Kekićeva.

Svi projekti koji su bili pokrenuti prije pandemije korona virusom su trenutno u stanju mirovanja uključujući i onaj radioničkog tipa koji se radi u saradnji sa Udruženjem iz Foče.

U skladu sa preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske onemogućen je ulazak u Centar nezaposlenim licima, tako da ne radi ni krojačka radionica.

Devetoro radnika i spoljnih saradnika Centra je testirano na COVID 19 i rezultati za testirane radnike su negativni.