Kostimi iz serije „Nemanjići-rađanje kraljevine“ predstavljeni publici u Gacku

Nakon višemesečne pauze koju je izazvala borba protiv virusa korona, u petak, 3. jula je galerijski prostor KSC oživeo. Sezonu je otvorila izložba kostima urađenih za seriju RTS-a „Nemanjići, rađanje kraljevine“.

Sjajan ambijent da se prikaže autentična odeća koju su nosili srpski velikaši iz tog vremena kao i nakit i oružje koje su koristili.

Posetioce je pozdravila direktorica KSC-a Anđelka Boljanović  koja je rekla da su prethodnih godina uglavnom priređivali oko 10 izložbi godišnje. No, korona je potpuno osujetila planove koje su imali, pa je predstavljanje prve izložbe dočekalo početak jula.

Jelena Glogovac Savić, stručna saradnica za umetnost u ovoj ustanovi je naglasila da je pauza učinila da u KSC-u sa uzbuđenjem iščekuju događaj koji u sebi sažima umetnost, kulturu i istoriju.

Izložbu je otvorio zamenik načelnika opštine Gacko Radoica Antunović izrazivši nadu da više neće biti prekida u radu i naglasivši da će, imajući na umu situaciju, mere zaštite morati da se primenjuju i ubuduće.

Autor izložbe je Petar Đinović iz Beograda. Postavka će biti otvorena za publiku u narednih dvadesetak dana tako da je mogu pogledati oni koji nisu bili u prilici da prisustvuju otvaranju.

Opširnije u tonskom prilogu: