Višegodišnja borba za posao Slađane Lojpur

Naša sugrađanka Slađana Lojpur godinama bezuspješno traži posao.Do prije sedam godina živjela je od očeve penzije, a kada joj je otac preminuo ostala je bez ikakvih primanja.

Slađana je pažnju javnosti skrenula na sebe prije dvije godine kada je sa još nekoliko osoba štrajkovala ispred preduzeća R iTE Gacko. Tada su joj mnogi obećali zaposlenje ali, kako kaže,  primljeno je desetine ljudi,  a nju niko pozvao nije.

U više navrata pomogali su joj nadležni  iz opštine Gacko i Opštinske boračke organizacije,  ali to su bila kratkotrajna riješenja.

Ona kaže da bi njen problem bio riješen stalnim zaposlenjem. Njen otac bio je borac prve kategorije i ratni  vojni invalid koji  je u odbrambeno-otadžbinskom ratu bio ranjen .

I brat joj se borio u redovima VRS, pa je sam tim više očekivala od ove države.

Sladjana je svoj problem predočila i odbornicima SO Gacko na 25. redovnom zasjedanju. Obećali su joj pomoć i ponudili posao u preduzeću „Komus“  koji  zbog zdravstvenih razloga nije mogla prihvatiti.

Sladjana je danas razgovarala sa zamjenikom načelnika Radoicom Antunovićem koji  je obečao da će njen problem biti riješen u narednih sedam dana.

Nadamo se da će uskoro doći kraj dugogodišnjoj agoniji Slađane Lojpur .