SŠC“Pero Slijepčević“ Gacko spreman za početak nove školske godine

Srednjoškolski centar „Pero Slijepčević“ Gacko spreman je za početak nove školske godine a nastava će se izvoditi po pravilima koje je propisao Republički pedagoški zavod i Institut za javno zdravstvo RS – kaže direktor Alaksandar Purović.

U školske klupe  će 1. septembra sjesti 342 srednjoškolca raspoređenih u 16 odjeljenja. U prve razrede je ove godine upisano 68 učenika,  po 17 učenika je upisano u dva razreda gimnazije, 24 za zanimanje mašinski tehničar i jedno odjeljenje bravara sa svega 10 učenika.

Prama riječima Purovića odjeljenja će se dijeliti u dvije grupa sa maksimalno 15 učenika a nastava će se odvijati u dvije smjene uz skraćene  školske  časove  koji će trajati po 20 minuta. U prvoj smjeni, koja počinje u 8 časova i završava u 10 i 50 minuta,  prioritet će  imati učenici koji putuju.

Shodno epidemiološkoj situaciji  izvršena je dezinfekcija kompletne školske zgrade a dezinfekcija učionica će biti obavezna i svakodnevno između smjena.

Kako kaže direktor Purović kvalitetan nastavni kadar  Srednjoškolskog centra će se truditi da se nastavni proces odvija po propisanim pravilima kao i da se poštuju sve higijensko-epidemiološke mjere s ciljem zaštite zdravlja učenika i svih zaposlenih u ovoj obrazovnoj ustanovi.