Aktuelni radovi na dogradnji vodovodnog sistema i Sportske dvorane

U toku su radovi na  realizaciji projekta  “Dogradnja vodovodnog sistema opštine Gacko”.

U toku mjeseca septembra biće završena i tehnički zaokružena cjelina gravitacionog i potisnih cjevovoda, te dovoda električne energije u vrijednosti od 406 hiljada maraka, potvrdio nam je Aleksa Zelenović, načelnik Odjeljenja za prostorno odjeljenje i civilnu zaštitu naše opštine.

Podsjećamo da  su radovi počeli 7. septembra, 2018. godine. Projektom je predviđena izgradnja cjevovoda dužine oko 12 kilometara, dvije pumpne stanice, tri prekidne komore i dva rezervoara.

Vrijednost investicije je oko 5,5 miliona maraka. Iz kredita Evropske investicione banke biće izdvojeno 2,5 miliona maraka, odnosno 50 % ukupnog novca,  grant Evropske unije iznosi 500. 000 evra dok će Opština Gacko sufinansirati radove sa 1,7 miliona maraka.

Glavni izvođač radova je „Buk Promet“  Bijeljina a podizvođači su „Antikorozija“ Gacko i „Konstruktor Inženjering“ Bileća.

Zelenović nam je potvrdio da su završeni radovi na izgradnji podkonstrukcije potrebne za mnotaži zidnih I krovnih panela na Sportskoj dvorani. U narednom periodu pristupiće se montažnim radovima, a izvođača je preduzeće “Antikorozija” iz Gacka.