Gimnazijalci iz Gacka- najbolji u Republici na takmičenju iz demokratije

Danas je u kabinetu načelnika opštine Gacko upriličen prijem za gimnazijalce koji su pobijedili na Republičkom takmičenju iz predmeta Demokratija i ljudska prava i uručene su im prigodne nagrade. U okviru projekta „Ja, građanin“ učenici IV G1 su se bavili problemom bezbjednosti mladih u saobraćaju.

Zamjenik načelnika Radoica Antunović kaže da je uvijek velika čast ugostiti mlade talentovane i vrijedne ljude i ukazati na njihov aktivizam u društvu, uz želju da sutra kad završe studije daju svoj doprinos razvoju Gacka.

Pod mentorstvom profesorice Jovane Petković pozabavili su se ovom globalno važnom temom i pokušali ukazati na probleme posebno mladih u saobraćaju.

Zadovoljni su saradnjom nadležnih institucija u realizaciji projekta, a njihovo istraživanje je rezultiralo inicijativom za donošenje Pravilnika o radu lokalnog savjeta za saobraćaj i Strategije bezbjednosti saobraćaja opštine Gacko.

U realizaciji projekta u početku su učestvovali svi učenici odjeljenja, a u samoj završnici njih osmoro. Kažu da ih je posebno motivisala profesorica Petković da ne odustanu, jer je izazov bio drugačiji, odnosno takmičenje je zbog aktuelne epidemije  uglavnom održano on-line.

Sada već studenti, ovi mladi ljudi, zadovoljni su što su dobili još jednu potvrdu  njihovog odličnog rada tokom srednjoškolskog obrazovanja.