Otvorena izložba „Linije dodira“ Ivane Babić

Sinoć je u galerijskom prostoru Doma kulture otvorena izložba slika na staklu „Linije dodira“ budvanske umetnice Ivane Babić.

Publici u Gacku se predstavila ciklusima „Plovidba“ i „Linije dodira“.

„Koristeći staklo kao višeslojnu podlogu koja će joj svojom simbolikom prozirnosti i čistoće biti kako izazov, tako i inspiracija za mogućnost iskazivanja najdubljih emotivnih osećaja, ona kroz vibrirajuće rasplinut crtež kojim oblikuje trodimenzionalnu formu, postiže autentičnu simbiozu tematskih stremljenja“, istakla je između ostalog Lucija Đurašković, istoričarka umetnosti, govoreći o slikama Ivane Babić.

Slikati na staklu nije ni malo lako jer je to materijal koji je, iako čvrst i krt, zauvek tečan, naglasila je slikarka Jelena Glogovac Savić na otvaranju izložbe „Linije dodira“.

Video porukom se obratila i sama umetnica koja je zbog situacije sa koronom  bila sprečena da prisustvuje otvaranju izložbe.

Događaj je održan uz poštovanje svih mera i preporuka Kriznog štaba istakla je direktorica KSC Anđelka Boljanović naglašavajući da i u ovom vremenu nastoje da udovolje estetskim i kulturnim potrebama sugrađana.

Izložba „Linije dodira“ je otvorena u narednih 15 dana.

Opširnije u tonskom prilogu: