Dom zdravlja u Gacku bogatiji za ultrazvučni aparat

Iz Doma zdravlja „Prof.dr Savo Bumbić“ Gacko stižu nam i dobre vijesti. Fondacija „Swisslion“, preduzetnika Rodoljuba Draškovića donirala je ovoj zdravstvenoj ustanovi ultrazvučni aparat za ginekologiju čija je vrijednost 50 000KM.

„Sva ultrazvučna dijagnostika znači puno u medicini, a naročito za naš mali Doma zdravlja. Mi smo do sada imali ultrazvučni aparat star preko 20 godina i nisu se mogli obavljati kvalitetni pregledi, ali sada sa novim i ginekološkom sondom koju prije nismo imali, naši osiguranici više neće morati ići u druge ustanove“, ističe direktorica Vera Tepavčević.

Ova donacija je rezultat nedavno održanog sastanka sa predstavnicima Opštine i javnih institucija iz našeg grada sa Draškovićem, na kojem je on izrazio želju da ulaže u Gacko, a direktorica Tepavčević je iznijela prijedlog da to bude upravo prijeko potreban ultrazvučni aparat.

Iako je Dom zdravlja tražio pomoć u nabavci i od ostalih firmi, između ostalih i RiTE Gacko, pozitivan odgovor je stigao samo još iz preduzeća koja nisu iz Gacka, a to su „Bosnamontaža“ Prijedor  i „Termoelektro“ Brčko koji su izdvojili po 500KM.

Ovo je druga donacija u 2020. godini, prva je bila vozilo hitne pomoći od strane Vlade Srbije. Ono što bi sledeće bilo potrebno našem Domu zdravlja je biohemijski aparat za laboratoriju.

Više u razgovoru…