U Gacku otvorena sva biračka mjesta

Kako smo saznali od predsjednika Lokalne izborne komisije Ranka Bratića sva glasačka mjesta na teritoriji opštine Gacko su otvorena jutros u 7 časova. Pravo da glasa na lokalnim izborima ima 8 hiljada 241  lica, koliko je ukupno upisano u birački spisak.

Za glasanje putem pošte je prijavljeno  510 birača.  U našoj opštini je otvoreno ukupno 21 biračko mjesto i to u gradu 6 ,  i 15 u seoskim područjima. Za glasanje  u odsustvu i nepotvrđenim glasačkim listićima predviđeno je glasačko mjesto br. 3 u Srednjoškolskom centru.

 Saznajemo takođe da je u našoj opštini  angažovano 165 obučenih članova biračkih odbora.

 Imajući u vidu epidemiološku situaciju formiran je i jedan KOVID tim od 3 člana koji će obilaziti lica  zaražena virusom korona i lica u izolaciji a koja žele da glasaju. Opštinska izborna komisija je zaprimila 181 zahtjev  lica koja neće glasati na redovnim biračkim mjestima.

Podsjećamo, građani Gacka biraju načelnika  između 2 kandidata- Milana Radmilovića- kandidata SDS i Ognjena Milinkovića – kandidata SNSD.

Putem otvorenih lista biće izabrano 19 odbornika za SO-e Gacko a liste za odbornika je prijavilo 13 političkih subjekata.