U finalu KUP-a RS „Jedinstvo“ bolje od „Gacka“/ Gačanka Katarina Popović najbolja odbojkašica Srpske

Odbojkašice „Gacka“ sinoć su izgubile u finalnoj utakmici KUP-a RS od „Bimal Jedinstva“ rezultatom 3:0, po setovima 25:16, 25:23 i 25:15. Time je ovaj klub odbranio titulu osvajača KUP-a Republike Srpske.

Gačanka sa brčanskom adresom, libero tima Katarina Popović proglašena je za najbolju igračicu Republikem Srpske za 2020.godinu. To je prva titula za Katarinu ove vrste, koja je prije „Bimal Jedinstva“ dugo igrala u matičnom klubu „Gacko“ u kojem je svojevremeno bila i kapiten.

„Psihološki nismo bili spremni za finale. Utakmicu smo loše počeli, drugi set smo odlično odigrali i bilo je upitno na čiju će stranu pretegnuti, ali ipak pripao je domaćinu, što je uticalo da izgubimo i treći set“, rekao je za Radio Gacko trener ŽOK „Gacko“ Saša Slijepčević.

Brčanke su sinoć bile bolji rival, a nešto lošiji prijem Gačanki odredio je i krajnjeg pobjednika, riječi su trenera „Jedinstva“ iz Brčkog Smaila Pezerovića.

Uspjeh odbojkašice porijeklom iz Gacka i učešće u još jednom finalu KUP-a RS govori u prilog činjenici da se u našem gradu i dalje igra dobra odbojka.

I drugo finale, u muškoj konkurenciji, završeno je dan prije pobjedom domaćina brčanske „Mladosti“ nad „Ljubinjem“ takođe maksimalnim rezultatom 3:0.