Obilježen Dan Narodne biblioteke

Dan kada je proglašena biblioteka za Narodnu biblioteku opštine Gacko 28.decembar 1957. godine od sada će se posebno obilježavati u ovoj ustanovi, rekao je sinoć na skromnoj proslavi tim povodom direktor Radomir Vučković.

Naglasio je da knjižni fond broji 25 000 primjeraka, da imaju odjeljak za djecu i zavičajno odjeljenje koje broji preko 2000 knjiga, čiji su autori iz Gacka i Hercegovine. Ovaj fond broji 205 rijetkih knjiga, a najstarija je prvo izdanje Gorskog vijenca 1847. godine.

U 2020. godini dobili su 1 100 kniga, a najvrednije su dar doktora Miša Košutića.

Nisu zaboravljeni ni najredovniji čitaoci u protekloj godini, za koje su u biblioteci naglasili da su im oni ipak najvažniji. Sinoć su im dodijeljene zahvalnice i skromne nagrade. Osim nagrađenih čitalaca i radnika ustanove proslavi je prisustvovao i načelnik opštine Gacko Ognjen Milinković.

Zasluženu nagradu, onu novogodišnju, dobio je i petogodišnji dječak David Kosović, kome je dodijeljen paketić.

Pozitivnu sliku kada je čitanje u pitanju upotpunjuju nagrađeni osnovci i srednjoškolci, među njima najmlađi Stefan Višnjevac.

Dakle, ljubav za knjigom se rađa od malih nogu, uglavnom kroz dobar primjer. A svakako lijep gest je i uručivanje novogodišnjeg poklona Davidu koji je kako kaže bio dobar cijele godine.