Putevi prohodni, neka sela bez struje

I pored ledene kiše koja je padala u Gacku noćas oko 2h radnici Putne službe Gacko uspijevaju održati prohodnost magistralnih i regionalnih puteva, koji su u njihovoj nadležnosti.

Rukovodilac punkta u našoj opštini Momčilo Beatović kaže da većih problema i pored loših vremenskih uslova nisu imali, jer je ipak temperatura u nekom periodu noćas bila oko nule, do 1 stepena, pa je olakšala posao putarima.

Redovno se posipaju saobraćajnice abrazivnim materijalom, potvrđuje Beatović.

Na Čemernu je padalo još snijega u odnosu na juče kada su podaci govorili da je visina snježnog pokrivača iznosila 96 cm. Zbog otežanih telefonskih veza nemamo svježe podatke od jutros, ali od radnika Puteva RS saznajemo da je snijeg padao u predjelu od Vrbe do Tjentišta.

Apeluju na vozače da voze oprezno, odnosno da prilagode vožnju teškim uslovima na putu.

Ledena kiša i snijeg tokom protekle noći uzrokovali su kvarove na dalekovodima. Kako nam je potvrđeno u RJ Elektro Gacku  bez napajanja  je danas  dalekovod Kokorina- Krupac. U kvaru je i dalekovod Čemerno- Bistrica  i Čemerno- Sastavci -repetitor na Lebršniku.

Kako su naglasili u Elektro Gacku putevi na ovim  lokacijama su uglavnom neprohodni pa se  ne može precizirati kada će  mreža u potpunosti biti osposobljena.