Ivan Slijepčević najbolji sportista Istočne Hercegovine za decembar

Ivan Slijepčević , član streljačkog kluba „Mladost“ Gacko najbolji je sportista Istočne Hercegovine, po ocjeni sportske javnosti, a koju je organizovao trebinjski sportski portal „Herceg Sport“.

Iza njega ostali su rukometaš nevesinjske „Hercegovine“ Đorđe Babić, treće mjesto zauzela je odbojkašica Leotara Katarina Vulić, dok je četvrtu poziciju zauzeo kapiten i centar KK Leotar Đorđije Ninković.

Slijepčević u dosadašnjoj karijeri ima više od 70 medalja, uz to je kadetski i juniorski prvak Bosne i Hercegovine i Republike Srpske. Takođe, kadetski je rekorder BiH pojedinačno i ekipno, kao i seniorski vicešampion  RS.

Sve je ovo uspio, tek punoljetni Slijepčević, a ova laskava titula, nagalašava da mu prija. Po njegovim riječima, ona ja motiv više u vremenu koje je ispred njega da pravi još bolje rezultate.

„Biti izabran za sportistu Istočne Hercegovine za mjesec decembar od strane sportske javnosti, pogotovo jer je i konkurencija ovaj put bila izuzetno jaka. Srećan sam, zahvalan i ponosan, što su Hercegovci prepoznali moj rad i moje rezultate, te nagradili ovom laskavom titulom“, kazao je Slijepčević.

Dodaje da je prethodna godina bila atipična i za njega ali i sve kolege. Vjeruje da će se to promijeniti ove godine.

„Prethodna godina bila je izuzetno teška po pitanju održavanja treninga i takmičenja, jer su se uslovi značajno promijenili u odnosu na sve prethodne. Bez obzira na korona virus i sve okolnosti, trudio sam se da izvučem svoj maksimum, pa sam zadovoljan i postignutim rezultatima i uprkos svemu zadržao sam prvo mjesto u Bosni i Hercegovini“, jasan je laureat Slijepčević.

Kako napraviti još bolje rezultate, održati kontituitet iz prethodne te napraviti i iskorak u karijeri, Ivan Slijepčević, vjeruje da je to baš ova kalendarska godina. U sportu koji planetarno ne spada u najpopularnije, ovakve titule svakako su velika satisfakcija.

„Nadam se da će ova godina da bude bolja od prethodne u svakom smislu, da ćemo moći da se vratimo normalnim treninzima i takmičenjima. Takmičenja bi trebalo da počnu već od februara, a pošto uskoro odlazim na fakultet , nadam se da ću pored matičnog kluba imati priliku da treniram i nastupam za neki klub u Srbiji, ali ukoliko obaveze dozvole ostaću vjeran i mojoj Mladosti u kojoj sam postigao prve korake i prve rezultate“, kazao je Slijepčević.

Takođe, postao je najmlađi trener od strane Olimpijskog saveza BiH, jer mu je cilj da prenese svoje znanje nadolazećim generacija, upravo onako kako je njega naučio njegov trener Momo Vuković.