Smetnje u razvoju nisu prepreka da rastemo zajedno

Članovi udruženja „Rastimo zajedno“ nisu zaboravljeni. Danas je stiglo 10 paketa u Centar za decu sa smetnjama u razvoju koje su povodom praznika darovali članovi pikado kluba „Goblini“. Oni su u saradnji sa kafeom „Story“ iz našeg grada organizovali turnir u pikadu, a od prikupljenih sredstava su želeli da obraduju članove udruženja „Rastimo zajedno“.

Na čelu „Goblina“ je Nebojša Doder koji je istakao da su na ovaj način hteli da pokažu da su osobe sa smetnjama u razvoju deo naše zajednice.

Inače, pikado klub je u fazi registracije, trenutno broji oko tridesetak članova. Ističu da je u Hercegovini pikado u povoju, ali se nadaju da će uskoro i u susednim opštinama živnuti ovaj sport. Za sada su se takmičili na turnirima u Bosni gde je veće interesovanje, a na proleće, ako se normalizuje situacija, imaju poziv iz Slovenije.

Predsednica Udruženja „Rastimo zajedno“ Gordana Kekić je veoma emotivno reagovala na pažnju kojom ih sugrađani obasipaju poslednjih nedelja i istakla da je to pokazatelj da njihov trud nije bio uzaludan.

Od srednjoškolaca i RiTE Gacko, do humanitarnog kviza znanja, do Delija i Goblina, poslednjih nedelja su svi želeli da pokažu da brinu i misle o članovima udruženja.

Tradicionalna druženja koja su pratila ovakve događaje su zbog korone izostala, ali to nije umanjilo radost onih kojima su pokloni uručeni, istakli su u udruženju „Rastimo zajedno“.

Opširnije u tonskom prilogu: