Uručenjem nagrada najboljima u Gacku obeležena školska slava

Umesto Svetosavske akademije kojom se tradicionalno obeležava školska slava, pandemija je ove godine svečanost redukovala na proglašenje najboljih u obrazovanju i kulturi u opštini Gacko.

Događaj je upriličen sinoć u čitaonici Narodne biblioteke u Gacku.

Novčane nagrade je uručio Ognjen Milinković, načelnik opštine, dok je priznanja i Prosvjetina izdanja nagrađenima uručio Radomir Vučković, predsednik OO SPKD „Prosvjeta“.

Čestitajući školsku slavu načelnik je rekao da su učenici naši najbolji promoteri i istakao da će opština uvek podržavati njihov rad.

U prošloj školskoj godini su zbog pandemije izostala takmičenja u osnovnim školama, dok su u srednjim školama održana tek poneka.

Ipak, to nije omelo Bojana Kuljanina da prošle godine bude najbolji u Republici Srpskoj iz ruskog jezika.

Nataša Marković je nagrađena za 1. mesto na regionalnom takmičenju iz srpskog jezika. Njena mentorka je bila profesorica Gordana Vuković. Nataša je bila i treća na republičkom takmičenju iz ruskog.

Nagradu je primila i Olja Ilić koja je na republičkom takmičenju iz ruskog jezika takođe bila treća. Nagrađena je i njena mentorka Mirjana Slijepčević, profesorica SŠC Pero Slijepčević.

Osmočlana ekiupa srednjoškolaca je prošle godine osvojila prvo mesto u BiH iz predmeta Demokratija i ljudska prava. Nagradu je preuzela profesorica Jovana Petković-Aćimović, a ekipu su činili: Nevena Antunović, Boriša Slijepčević, Milijana Kovačević, Marija Todorović, Jovan Bratić, Stela Dubljević, Milan Goranović i Todor Pikula.

Nagrađeni su i učenici muzičke škole Sv. Roman Melod.

 Za prvo mesto na međunarodnom takmičenju nagrađena je Ana Nenadić i njen mentor Bojo Milošević.

SPKD „Prosvjeta“ je raspisala literarni konkurs povodom Dana Republike. Najbolji rad je poslala srednjoškolka Anđela Prstojević.

Osnovac Ognjen Bošković je osvojio drugo mesto, dok je treće mesto osvojio rad Miloša Šupića učenika SŠC Pero Slijepčević.

Jovana Antunović je pobedila na literarnom konkursu koji je „Prosvjeta“ raspisala povodom školske slave Sv. Save.

Srednjoškolka iz Gacka Milanka Stevanović je osvojila drugo mesto, dok su treće podelili Mihajlo Mastilović iz Bogoslovije „Sv. Petra Dabrobosanskog“ u Foči i Ognjen Bošković iz OŠ „Sveti Sava“ iz Gacka,

Predsednik OO „Prosvjeta“ je istakao da je ove godine pristigao veliki broj radova od Bijeljine do Trebinja i zahvalio se žiriju koji je nepristrasno i profesionalno odlučivao i izabrao najbolje.

Opširnije u tonskom prilogu: